DILEME VIŠE NEMA: Metla je spremna!
Željko Obradović i Mario Hezonja, Foto: Starsport

očekivano

DILEME VIŠE NEMA: Metla je spremna!

Ovo se i moglo naslutiti

Objavljeno:

Košarkaši Real Madrida napravili su još jedan veliki korak ka plasmanu na F4 u Berlinu.

Šampion Evrope je ubedljivo savladao Baskoniju i u drugom meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige, ovog puta rezultatom 101:90.

Real je prošle godine na ovaj dan izgubio u Madridu od Partizana u prvom meču četvrtfinala, a Baskonija godinu dana kasnije nije bila ni blizu brejka, pa se u Vitoriju ide sa vođstvom Madriđana u seriji rezultatom 2:0.

Baskonija je dosta bolje igrala nego u prvom meču, i u uvodnih deset minuta ubacila je čak pet trojki, te je bila u potpunom egalu sa favorizovanim Realom.

Ipak, Real je, kako je meč odmicao, polako dizao svoju prednost, pa je u trećem periodu u jednom trenutku bilo i 74:60 za izabranike Ćusa Matea.

Madridski velikan je u nekoliko navrata u četvrtoj deonici imao 23 poena prednosti, zbog čega su se domaći igrači pomalo i opustili.

Baskonija je to iskoristila da ublaži poraz, ali za više od toga vremena nije bilo.

Najefikasniji u Realu bio je Fakundo Kampaco sa 24 poena i sedam asistencija, Geršon Jabusele dodao je 16 uz pet skokova, Serhio Ljulj imao je 13 koševa, a dvocifreni su bili i Gabrijel Dek, Vensan Poirije i Valter Edi Tavares sa po deset poena.

Vanja Marinković je predvodio izabranike Duška Ivanovića sa 20 poena, Kodi Miler-Mekintajer, još jedan bivši igrač Partizana, meč je završio sa 13 koševa, šest skokova i osam asistencija, Markus Hauard je ubaco 12, a Met Kostelo je bio poslednji dvocifreni sa deset poena.

Serija se sada seli u Vitoriju, a treći meč na programu je već u utorak 30. aprila, a nema sumnje da je za Baskoniju spremna metla od strane Reala.

Bonus video:

00:40

Real dočekan zvižducima

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.